Buradasın Ankara Psikolog » Kişisel Gelişim Ve Yaşam Koçluğu » 2015 Bitmeden Kurtulmanız Gereken 6 Şey

2015 Bitmeden Kurtulmanız Gereken 6 Şey

Yazar: Ankara Psikolog

2015’in son günlerindeyiz. Her yeni yıl yeni umutlar getiriyor ve yeni kararlar almak için bizi motive ediyor. Peki 2016’da hangi davranışlarınızı değiştirmelisiniz? İşte size birkaç öneri:

Başkalarının hayatınız hakkındaki düşünceleri

Her zaman hayatınızı nasıl yaşamanız gerektiğini söyleyen insanlarla karşılaşacaksınız. Ancak tamamen size ait olan bir şeyi nasıl yaşamanız gerektiğini gösteren evrensel kurallar olamaz. Hayatta herkesin farklı hedefleri, beklentileri ve yaşantıları olur sizin izlediğiniz yolu bir başkası tam olarak anlayamaz. Başkalarının düşüncelerinin hayatınıza müdahale etmesine izin vermeyin.

Başkalarının hayatı hakkındaki düşünceleriniz

Kimse mükemmel bir hayat yaşamıyor. Akıllı telefonlarınızın, bilgisayarlarınızın veya televizyonlarınızın ekranlarından izlediğiniz hayatlar yanıltıcı olabilir. Böyle uzaktan gördüğünüz yaşamlar için yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. Bu şekilde varacağınız yargıların yersiz ve yanlış olma olasılığı çok yüksektir. En doğrusu hayatınızı kimseninkiyle karşılaştırmamak ve peşin yargılarda bulunmamaktır.

Sığındığınız rahat bölgeniz

Hayatta keşfedilmeyi bekleyen birçok güzellik, zenginlik, deneyim vardır ve bunları sığındığınız güvenli bölge içindeyken keşfedemezsiniz. Onlara kucak açmak için ilk adım bu alanın dışına çıkmak olacaktır. Güvenli alanınızı ardınızda bıraktığınızda ilk olarak tedirgin hissedebilirsiniz ancak güzel değişimlere bir kez şahit olduğunuzda hayattan daha çok tat almaya başlarsınız.

Karşılık bulamadığınız aşkınız

Aşk insanları hem güçlendiren hem de yerle bir edebilen bir duygudur. Ancak karşılık görmediğiniz bir aşk sizi er ya da geç mutsuzluğa sürükler, önünüze bakmanıza engel olur. Yeni yıla adım atmadan önce tazelenmek için zihninizi kör eden karşılıksız aşkı bir kenara bırakmanız gerekebilir. Kalp kırıklıklarını uzun yıllar boyu içinizde taşımak sandığınızdan çok daha yorucudur.

Tolerans gösterdikleriniz

Hayat bir şeylere katlanmak üzerine değil bir şeylerden zevk almak üzerine kurulmalı. Eğer değiştirmek istediğiniz bir şey varsa onu değiştirecek güce sahip olan kişi sizsiniz. Sağlıksız ilişkileri, kötü insanları, katlandığınız her şeyi ardınızda bırakabilirsiniz. Bunu yapacak cesareti bulduğunuzda, keşke daha önce yapsaymışım diyecek kadar rahatlayıp, özgürleşeceksiniz

“Artık çok geç” düşüncesi

Hayatınızı değiştirmek için, olmak istediğiniz insan olmak için, sevmek istediğinizi sevmek için asla çok geç değildir.  Ancak insanlar genelde geçmişlerine bağımlı olmadıkları gerçeğini unuturlar. Geçtiğimiz yıl boyunca mutlu olmadığınız her şeyden kurtulabilirsiniz. Değişik şeyler deneyebilir, yeni ufuklara yelken açabilirsiniz. Uyandığınız her gün yeni bir başlangıçtır ve istediğiniz şeyleri elde etmek için asla çok geç değildir.

 

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Yorumunuzu Bekliyoruz !