Buradasın Ankara Psikolog » İlişkiler » Evlilik Kararı Verirken…

Evlilik Kararı Verirken…

Yazar: Ankara Psikolog

evlilik-kararı-verirlenBirine karşı aşk ve sevgi barındıran, o kişiye daha yakın olup onunla bir hayatı paylaşmak isteyen, anne ve baba olmak isteyen, bir yuva kurmak isteyen her birey evlenmek ister. Ancak evlenmeden önce bu isteklerin olması evliliğin yapılmasında yeterli değildir. Çünkü evlilikte alınacak yanlış kararlar, kişilerin tüm bu isteklerini zindana çevirebilir.

Kişiler de , “ Acaba evlilik kararını almakla doğru mu yaptım? Evlenmek için doğru zaman mı? Onu yeterince tanıyor muyum? Acaba o benim için doğru insan mı? Ona ve ailesine ayak uydurabilecek miyim? Evlilikte başarılı olabilecek miyim? Ya pişman olursam? Ya anlaşamazsak? Ya evlenince değişirse, artık beni sevmezse? Ya evlenince ben artık onu sevmezsem? Evliliğin yüklediği sorumlulukları kaldırabilecek miyim? Öncelikle bu sorulara en doğru yanıtlar alınmalı. Kişi için seçtiği kişi gerçekten doğru kişi mi? Kendisini gerçekten de evlenmeye hazır hissediyor mu? Evlilik için doğru zaman mı?

Bazı çiftler, flört zamanlarında anlaşmakta zorluk yaşarlar. Ancak yakın olmadıklarından ve aynı çatıda yaşamadıklarından dolayı bu kavgaların kırgınlıkları kolay atlatılır, unutulur. Ancak evlilikte aynı çatı altında yaşamak, bu kavgaların daha şiddetli ve uzun sürmesine neden olur. İnsanlar bunun bilincinde ise, bu da kişilerde evlilik sorunları yaratır.

Kişi evliliğe gerçekten hazır olmalıdır. Evlilik ciddi bir şeydir. Kendisini hazır hissetmeyen kişiler aldıkları evlilik kararından dolayı pişman olabilirler.

Hiç kimse, ailesi ve başkası istiyor diye evlenmemeli. Önce kendisi bunu istemeli, kendisi evliliği onaylamalıdır. Aksi durum da pişmanlıklar evlilik sorunlarını ortaya çıkarır.

Ani karar alınmamalı. Evlilik aceleye getirilmemeli. “Bir kere evet dedim nasıl vazgeçerim” diye kişi kendini evliliğe zorunlu kılmamalı. Bu yanlış kararı başında bozmadan sürdürmek, bir ömrü heba etmeye neden olabilir. Gel-gitlerin olduğu bir ilişkinin evlilikle sonuçlandırılması, “ Evlenirsek belki düzelir, değişir” düşüncesine yenik düşmek son derece yanlıştır. Bu tür sorunlar da evlilik sorunlarını ortaya çıkarır.

Nişanlılık kimi kişiler için evliliğin garantiye alınmasıdır. Oysa çiftler nişanlılık süresinde birbirlerini daha yakından tanırlar. Eğer uygun değillerse evliliğe adım atmamalıdırlar.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Yorumunuzu Bekliyoruz !