Buradasın Ankara Psikolog » Çocuk Psikolojisi » Uzmanlar 5.5 Yaş Nedeniyle Endişeli

Uzmanlar 5.5 Yaş Nedeniyle Endişeli

Yazar: Ankara Psikolog

Milli eğitimde yeni bir dönem başlıyor. 4+4+4 yasası çerçevesinde 5-5.5 yaş arasındaki çoçuklar velilerin yazılı isteğiyle ilkokula başlayacak. 5.5 yaşını dolduran tüm çocukların ise kayıtları yapılacak. Ancak bu karar eğitimcileri endişelendirdi. Çünkü bu yaş çocuklarına eğitim vermek de uzmanlık işi. Eğitimciler 7 yaş çocuğuna öğretmenlikle 5 yaş çocuğuna öğretmenlik yapmak arasında büyük fark bulunduğunu belirterek, “Öğretmenin 5.5 yaşındaki çocuğa eğitim nasıl verilmeli konusunda eğitilmesi gerekiyor” dedi. Eğitimcilerin görüşleri özetle şöyle:

 

– Bahçeşehir Kolejleri Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdürü Demet Köklü: “Her şey müfredatta, öğretmenin yaklaşımında ve mekanda biter. Öğretmenin 66 aylık yaş gurubuna inmesi gerekiyor. Öğretmen sınıf ortamını iyi yönetemezse çocuk ‘yetersizim’ duygusu yaşayacak. Müfredatın anaokul müfredatına benzeştirilmesi gerekiyor. Çocukları onları sıkmayan etkinliklere ağırlık verilmesi gerekiyor.”
– Kocaeli Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Celep:66 ay çocukları ile 72 ay çocuklarının aynı sınıf ortamlarında bulunmaları doğru değil. Bu çocuklar ayrı sınıflarda olmalı çünkü çok değişken dönemler. Çocuklar bu dönemlerde aylara göre çok farklılık gösterirler. Algılamaları farklıdır, kalem tutmaları farklıdır, alışkanlıkları farklıdır. Öğretmenden öğrenciye giden bir uyarı 66 aylık çocukta farklı, 72 aylıkta farklı algıya neden olur. Öğretmenin istemeden de olsa hata yapmasına neden olunur ki en küçük hata öğrencinin kişiliğine zarar verir.”
– Eski Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer: “Birinci sınıfa başlayacak öğrenci sayısının 2 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. 8. sınıfı bitiren ve sınavla ortaöğretim kurumlarına yerleşme şansı bulamayanlara ortaöğretim kurumlarını tercih hakkı getirilirken, bunun nasıl düzenleneceği belirsiz bırakıldı. Aile çocuğunu 9. sınıfa yollamak istemediğinde herhangi bir yaptırım söz konusu olmayacak. Gelecek yıl 5. sınıfa geçenlere sadece imam hatiplerin ortaokul kısmına devam edebilme olanağı getiriliyor. Bu durum, diğer liselerin ortaokul bölümlerinin açılmayacağı anlamına geliyor. Düzenlemenin uygulamaya başlamasının ardından tam gün eğitim yapan pek çok okul ikili eğitim yapmaya dönecektir.”

     Çocuğunuzun okul olgunluğuna ulaşıp ulaşmadığını psikologlarımız tarafından uygulanan gelişim (zihinsel gelişim, dil gelişimi, ince ve kaba motor becerileri) ve okul olgunluğu testleriyle değerlendirip rapor halinde size sunuyoruz.Ayrıntılar İçin Tıklayın.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Yorumunuzu Bekliyoruz !