Buradasın Ankara Psikolog » İlişkiler » Ayrılıktan Sonra Toparlanmanın 5 Yolu

Ayrılıktan Sonra Toparlanmanın 5 Yolu

Yazar: Ankara Psikolog

Ayrılıklar çoğu zaman kolay olmaz. Bazen ayrılmayı siz isteseniz bile yaşadığınız onca şeyi hatırlamak kötü hissetmenize neden olabilir. Sevgilinizle ayrıldıktan veya terk edildikten sonra kendinizi bir süre eve kapatabilir, günlerce dizi izleyebilir hatta yataktan hiç çıkmayabilirsiniz bile ama bir noktada hayata yeniden karışmanız gerekecektir. İşte tam da bu noktada işinize yarayacak önerilerle karşınızdayız.

Yalnız geçireceğiniz güzel günleri hayal ederek işe başlayın.

1

Sevgiliniz olduğunda yalnız günleriniz bitti diye üzülmemiştiniz değil mi, sevgilinizle beraber geçireceğiniz güzel günleri hayal etmiştiniz. Şimdi de aynısını yapmak için hiçbir engeliniz yok. Evet, şimdi yalnızsınız ve bu dönemde yaşayacaklarınızı hayal edebilirsiniz. İnsanlar yalnız olduklarında bu bir fırsat olabilir, kendinize her zaman olduğundan daha çok zaman ayıracaksınız.

Kendinize olan merakınızı canlandırın.

2

Birinden etkilenmeye başladığınızda onunla ilgili her şeyi öğrenmeye çalışırsınız, ne yer, ne içer, nerede gezer… tüm bunları merak etmekten deliye dönersiniz. Şimdi ise kendinize dönüp, kendinizle ilgili merakınızı uyandırma zamanı. Belki ilişkiniz olduğu dönemde fark edemediğiniz yeni tercihleriniz olmuştur ya da hoşlanmaya başladığınız şeyler.

Kimyasal bir reaksiyon başlatın.

3

Birine aşık olduğunuzda beyin kimyanızda birçok değişim görülür. O zamanlar yaşadığınız değişimlerin benzerlerini farklı aktiviteler yaparak, yeni şeyler deneyerek yine yaşayabilirsiniz. Kendinize yepyeni bir dünya ve dünyayı algılama şekli oluşturabilirsiniz. Örneğin hoşlandığınız kişiyi gördüğünüzde vücudunuza adrenalin salgılanır aynı hissi tekrar yaşamak için güvenli bölgenizden çıkıp size yabancı olan bir aktiviteyi denemeye ne dersiniz?

Kendinizle ilgilenin

4

Herkes ilişkisinin başında kendisine çok daha iyi bakar, bakımı için çok daha fazla zaman harcar ancak zaman içinde bu durum biraz değişebilir. Yalnız olmanız ve hayatınızda kimse olmaması kendinizi ihmal edeceğiniz anlamına gelmemelidir. Aslında temelde kendiniz için kendinize iyi bakmalısınız. Beslenmenize dikkat etmeli ve hatta spor yapmalısınız. Bunu bir başkası için değil de kendiniz için yapıyor olmanız sizi ayrıca daha iyi hissettirecektir.

Ve GERÇEKTEN kendinizi sevin.

5

Aşıkken karşınızdakini özel hissettirmek için elinizden geleni yaparsınız ve karşılığını da alırsınız. Sağlıklı ilişkilerde işler böyle yürür. Ancak şimdi ilişkiniz bittiğine göre ihtiyacınız olan desteği ve sevgiyi size verecek birini her zaman bulamayabilirsiniz. Hemen kötümserleşmeyin çünkü bunu kendiniz sağlayabilirsiniz. Her güne kendinizle ilgili olumlu ve teşvik edici düşüncelerle başlamaya özen gösterin, iyi yönlerinize odaklanın ve kendinize karşı en olumlu tavrınızı takının.

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Yorumunuzu Bekliyoruz !