Buradasın Ankara Psikolog » İlişkiler » “Neden Ayrıldık Anlamadım?” Diyenler İçin Ayrılıkların 8 Nedeni

“Neden Ayrıldık Anlamadım?” Diyenler İçin Ayrılıkların 8 Nedeni

Yazar: Ankara Psikolog

Her ilişkinin ayrı bir hikâyesi vardır. Hepsi birbirinden farklı şekilde başlar ve biter. Bitişler çoğu zaman hüzün dolu olur. İşte size ilişkilerin bitişinde rol oynayan 8 neden:

1.Değişim

sevgilim değişti

Taraflardan birinin hisleri zamanla veya şartlara bağlı olarak değişmiş olabilir. Değişime bir defa ayak uydurulamadı mı her şeyin eskisi gibi olması da artık çok zordur. Bu yüzden ilişkileri bitiren nedenlerin başında değişim gelir.

2.Anlaşamama

anlaşamıyoruz

Aynı şeylere inanmıyor ya da aynı fikirleri paylaşmıyor olabilirsiniz. Sonuçta herkesin birbirinden farklı karakterleri vardır. Ama bu anlaşmazlıklarda bir orta yol bulamıyorsanız o zaman ilişkiniz için tehlike çanları çalmaya başlamıştır. Anlaşmazlıkların getirdiği tartışmalar ilişkinizin sonunu hazırlayacaktır.

3.Yalan

yalan

Her ilişkide yalan veya küçük kaçamaklar olabilir. Ama bunun ortaya çıkması çoğu zaman telafi edilemez olur. Çünkü yalan veya aldatma ilişkiniz için en temel direği olan güven duygusunu yerle bir eder. Güvenin olmadığı bir ilişki doğal olarak yürümeyecektir.

4.Geleceği görememek

geleceği görememek

Birbirinizi seviyor olabilirsiniz, ilişkinizde bir sorun da yoktur. Fakat yine de size içinizden bir ses işlerin yolunda gitmediğini söyleyebilir. Bunun nedeni ise ilişkinizde geleceğe dair bir ışık görememektir. Bir sabah uyandığınızda, hayatınızın geri kalanınızı o insanla geçirmek istediğinizi düşünürsünüz. O dakikadan sonra geri dönüş yoktur.

5.İletişim sorunları

iletişim sorunları

İletişimin sağlıklı olmadığı bir ilişkiyi yürütmek imkânsızdır. Birbirinizle sadece önemli konular için konuşuyorsanız veya paylaşacak bir şeyler bulamıyorsanız kaçınılmaz son geliyor demektir.

6.Kötü zamanlama

ayrılık

Çiftlerden birinin kariyerine veya eğitimine odaklandığı zamanlar ilişki için kritik zamanlardır. Bu zamanlarda, ilişkinin hedeflerinizin önüne geçmeye başladığını hissedersiniz. Böylelikle ilişkiyi bitirmenin iyi olacağını düşünürsünüz.

7.Taşınma

uzak-mesafe-iliskileri

Beraber yaşamaya alışmış çiftlerden birisi işi veya eğitimi için şehir değiştirmiş olabilir. Böyle zamanlarda diğerinin terk edilmiş hissetmesi olasıdır. Uzak mesafeli ilişkilerin altından herkes kalkamayabilir.

8.Öncelik meselesi

C4J24G Senior Mother Interferring With Couple Having Argument At Home

C4J24G Senior Mother Interferring With Couple Having Argument At Home

Aile, eğitim, iş veya arkadaşlar çiftlerden biri için daha öncelikli hale gelmiş olabilir. Bu tip durumlarda ilişkiye ayrılan enerji, öncelikli meselelere harcanacaktır. Böylece ilişkide heyecan kaybolacak ve ayrılık gerçekleşecektir.

Kaynak: http://reluv.co/8-reasons-you-broke-up/

 

BU YAZILARA DA GÖZ ATABİLİRSİNİZ

Yorumunuzu Bekliyoruz !